TÄVLING - DRÖMRESAN


(Bilder fotade av mig från en av mina tidigare resor)

Mina nakna fötter sjunker ned i den vita sanden och lämnar fotspår efter mig. Fotspår som vågorna snart sköljt bort. Pennan i min hand dansar över ett litet anteckningsblock, där jag skriver ned allt jag ser och känner i precis det ögonblicket, för att inte glömma. Jag skriver hur de ljumma vindarna får mitt hår att slå mot mina solbrända kinder, hur befriande det känns att andas när man befinner sig här och hur glad jag är att just jag blev den utvalde. Då och då sluter jag händerna kring kameran runt min hals och knäpper några bilder. Ibland får jag lov att lägga mig ned mitt på marken eller klättra upp någonstans för att få till den där vinnar-kompositionen. Några som går förbi tittar lite lustigt där jag ligger, omedveten om omvärlden. De säger något på spanska och jag tittar upp och ler ursäktande, för att sedan låta min blick återvända in i kamerans lins.
På vägen tillbaka till hotellet tar jag upp min tegelsten till mobil och skickar ett sms till en vän hemma i Sverige.

"Det här är fantastiskt! Drömmer jag eller vann jag faktiskt en resa till detta paradis? Jag vill stanna här för evigt!"
   
Sedan fortsätter jag in på hotellet för att göra mig iordning för middagen, men innan dess plockar jag fram min laptop, sätter mig på den stora sängen och förbereder dagens blogginlägg.

Nej, i skrivandets stund är det faktiskt bara en dröm. Istället sitter jag hemma i min soffa med "Beverly Hills" på i bakgrunden och drömmer mig bort till varmare breddgrader, då temperaturen sakta men säkert går mot minusgrader här i Sverige. Därför kändes det helt perfekt för mig när mamma visade mig tävlingen med Solresor häromdan. En betald vecka på vackra Teneriffa, där jag får uppleva många nya saker, skriva på bloggen om vad jag gör om dagarna, fotografera allt jag ser och äta god mat.

Min drömresa är alltså att få chansen att agera Solresors resereporter i den lilla fiskebyn Los Christianos på Teneriffa. Varför? Just nu är min dröm att bli erbjuden den här möjligheten att få blogga utomlands och om den möjligheten finns på Teneriffa och Hotell Paradise Park, ja, då är det dit jag vill helst av allt. Att det dessutom är en riktigt vacker och mysig plats är ju ett stort plus. Det skulle också kännas jättebra att få ge min mamma, min lillebror och min låtsaspappa en utlandsresa. Det förtjänar de! Och det är ju ingenting jag vanligtvis skulle kunna göra, då mitt studiebidrag inte räcker längre än till Parken Zoo.

Klicka här(länk) för att komma till tävlingssidan där du kan bli resereporter i en vecka och här(länk) för att komma till mitt drömresemål.Bildkollage lånat av Solresor.se


SCUSI

Alltså, förlåt förlåt förlåt för världens sämsta uppdatering! Men jag har sjukt mycket plugg och jobb att göra så jag har inte tid med bloggen de närmaste dagarna. Men ska försöka fixa lite inlägg så fort jag får tid att andas!

Så länge, ge förslag i inlägget nedan! Vi har fått in ca 3 teman hittills (men stort tack för dem!), och enligt bloggkoll är ni betydligt fler än 3 som kikar in här då och då. C´mon, you can do it! Utan förslag kan vi ju inte fota dessa bilder. Ni kan skriva ett enda ord som förslag om ni vill!

Kan ge exempel på hur/vad ni kan skriva: "Jag skulle vilja se bilder inspirerade av den kända kärleksfilmen The Notebook." Eller: "På havets djup" Eller: "Djungelvrål"

KLICKA HÄR FÖR ATT SKRIVA ETT FÖRSLAG


MCT - MONTHLY CHALLENGE THEMES


Nytt projekt av mig och Linda.
(Kan inte säga hur bra det här kommer gå eller hur länge vi kör men vi testar helt enkelt!)

Hallå där! Jo, nu ska det hända lite grejer på bloggen var det tänkt. Nämligen nåt som vi (jag och Linda) valt att kalla MCT. Det här är lite inspirerat av ett projekt som heter Theme 52 (av Isabell, Annika, Elin och Johanna) som ni kanske vet om. Men det är ändå rätt annorlunda.

Det är då jag och Linda som gått ihop och skapat det här. Jag fotar - Hon sminkar. Varje månad kommer en bildserie med ett speciellt tema upp på våra bloggar. Och temat har någon av ER valt. Detta för att det är roligt (duh?;), bra sätt för oss båda att få utmaningar inom fotografering/sminkning och för att kunna utvecklas.

Det här blir alltså ett projekt som vi gör lite tillsammans med er, om ni vill det? Eran uppgift är då att i detta inlägg ösa på med massor av teman, det kan vara allt ifrån en speciell film, en disneykaraktär, en speciell stil eller känsla. Vad som helst! Ni kan skriva ett tema med ett enda ord, eller så kan ni skriva mer detaljerat om ni vill det. Allt sånt är upp till er. Ni skriver alltså ett eller flera teman som ni skulle vilja se att jag fotade och Linda sminkade. Och väljer vi just ditt tema så kommer det självklart att finnas med en länkning från båda våra bloggar till din blogg (om du har en, annars kanske det ändå är kul att se ditt tema i bildform) i inlägget med bilderna. Som tack. Din temabeskrivning kommer även den att finnas med.

Vi kommer ju då alltså att behöva modeller att fota, för det här är ett projekt där vi endast fotar människor (Lite svårt för Linda att sminka en blomma liksom) och ni är självklart mer än välkomna att söka som modeller! Ni skulle ju till och med kunna utforma hela erat förslag på tema efter något som ni själva skulle vilja vara modell till och som passar dig om ni vill, så kanske vi också tycker det och väljer att fota dig till det temat! Det kan vara ett tema som kräver en eller flera personer, det kan vara parbilder osv osv. Vi kan ju som sagt tyvärr inte fota alla utan vi väljer de som vi tror skulle passa för just ett särskilt tema bäst.

Hoppas att det här låter kul! Jag har ju världens bästa läsare så det vore sjukt kul att få göra det här med er :)

För att söka som modell skickar du ett mail med bild (ansiktsbild och helbild), ålder, längd och stad till: andclick@live.se

Har ni några frågor kan ni skriva dem i kommentarerna eller maila.

Så, ös på med teman i kommentarerna nu!
Allt mellan himmel och jord som man säger!

BLUE JEANS
Jeans, Cheap Monday (Weekday). Väska, Lindex. Skor, Skopunkten. Ringar från H&M, Italien och JC. Tröja, Gina Tricot.

Invigde mina nya klackar idag, LIKE´EM! Ser världen från runt 1.80 meters höjd i dom. Ovant men bra.

TVÅ SYSTRAR OCH EN MAMMA
Fotograf: Jag

...Nästan som i filmtiteln...fick jag lov att skriva. Först skrev jag som filmtiteln verkligen var (Tre systrar och en mamma) men ääh... Hur räknar jag egentligen? Hej på er förresten! Nu var det några dagar sen jag uppdaterade sist men ja, inte alls lika stort hopp som jag brukade ha på gamla bloggen. Men ibland blir det så! Igår bakades det nyttomuffins at my place, hehe. (Jag är lite av en nyttoman (?), förutom glass, I´m a sucker for icecream!) Chokladbananmuffins utan socker (lite honung istället) och där chokladen är mörk, den är proppad med massa havregryn och fullkornsmjöl osv. Och mycket goda enligt moi! Kanske ska fota och länka till receptet? Om det är nån som är intresserad av mitt nyttotjafs vill säga, haha.

Annars då? Jo, grejen med att jag inte lagt ut några fler bilder från i somras är att jag valde ut de jag tyckte mest om och publicerade dom. Klart jag har fler men tycker verkligen inte om att lägga ut bilder jag är onöjd med. Så ah, vi får se om det kommer nån bild till, men annars hoppas jag det går bra ändå!


ON A BRIDGE TO THE UNKNOWN

Fotograf: Jag Modell: Thriffa


Bjuder på en till bild på fina Thriffa från en gammal fotografering. P.S. Har ni önskemål på inlägg, t ex mer av något, mindre av något, eller önskar ni kanske nåt helt nytt på bloggen? Tipsinlägg ang något kanske? Ingen aning, förslag någon? Vill ha variation i bloggen!


?

Hey, vart har era kommentarer tagit vägen? :( Det vore så himla tråkigt om jag förlorade era tankar och åsikter bara för att jag bytt blogg... Så snälla, kan ni som inte brukar kommentera bara hojta till, så jag vet att ni fortfarande finns där? Det skulle kännas så mycket roligare att blogga då! (Ni som brukar kommentera ska såklart inte ta åt er, stort tack till er istället!)

RSS 2.0